ADANA / SEYHAN - Bekir Hanife Akata İlkokulu

Nis

Türkiye Büyük Milet Meclisimizin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ÇELİK, Sayın Şube Müdürümüz Murat BULUT ve İl Şube Müdürümüz Sayın Ahmet IŞIKLI okulumuzu ziyaret ettiler.

Nis

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle okulumuzun erkek öğretmenleri kadın öğretmenlere kahvaltı hazırladı.

Nis

Okul personelimiz çocuklar için boyama yaptı. Okulumuza boya yardımı yapan sayın velimiz Alper SAĞLIKER’e çok teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuzda Deprem Tahliye Tatbikatı güvenli bir biçimde gerçekleştirilerek öğrencilerimize afet farkındalık bilinci kazandırılmıştır.

Nis

Geleneksel çocuk oyunlarından “Beş Taş” oyunu 1B velileri ve öğrencileri tarafından sınıf öğretmeni Ali ALIKLI eşliğinde oynandı.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

*En İyi Cümle/Afiş Yarışması Birincileri 4/B Sınıfından;

Cuma Şahan PEKİNOĞLU

Ceren Ada YILMAZ

Ayşe CEBE

Hevin CEBE

Elanur Aybüke TERECİ

*Eş Anlamlı Sözcükler Yarışması Birincileri 4/B sınıfından

Abdullah ŞINIK

Berat ARIKBOĞA

*Sözlük Yarışması Birincileri 4/B sınıfından

Mina ERDOĞAN

E. Eslem YAPA

*Dede Korkut Okumaları Hikaye Yazma Yarışması Birincisi 3/C Sınıfından

Yağmur GÜNER

Nis

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmesi amaçlanmıştır.

*2023-2024 ÖĞRETİM YILI “OKULUM” TEMALI RESİM YARIŞMASI

1.Asel ÖZEL (1D)

2.Çınar BAĞCI (1B)

3.Nisa Naz KARABULUT (1D)

*2023-2024 ÖĞRETİM YILI BİLGİ YARIŞMASI BİRİNCİSİ (95 puan)

Duran Ali DURNA (4C)    Züleyha KESKİNTÜRK (4C)    Zeynep AKKUŞ (4C)

*2023-2024 ÖĞRETİM YILI BİLGİ YARIŞMASI BİRİNCİSİ (95 puan)

Emir Ateş ŞAHİN (4B)   Deniz KOÇ (4B)    Serpil FURAT (4B)

Ock

Adana'da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’e dair detaylı bilgi ve başvuru linki www.teknofest.org sitesinde bulunmaktadır.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlanmaktadır.

Kas

Her şartta ve her koşulda fedakarca çalışan, geleceğimize yön veren, öğrencilerimizin yüreğine dokunan öğretmenlerimizin '' 24 Kasım Öğretmenler Günü'' kutlu olsun.

Kas

Hareketli Yaşam ve Sportif  Faaliyetler  kapsamında “Fiziksel Aktivite” ile okul çağı çocuklarının; fiziksel, bilişsel ve sosyal büyüme şartlarının geliştirilmesi, okullarda çalışan personel öğrencilerimizin hareketli yaşama teşvik edilmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sunması hedeflenmektedir.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygıyla, rahmetle ve sevgi ile anıyoruz.

Kas

“Temel Eğitimde 10000 Okul” projesi kapsamında Öğrencilerimize 06.11.2023 tarihinde okul bahçesinde Fadime KAMAN tarafından “İlk Yardım Farkındalık Semineri” verilmiştir.

Kas

Okul müdürümüz Ahmet KARAÖMERLİOĞLU Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan bu anlamlı 29 Ekim gününde tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz.  Daha nice yüz yıllara diyerek Yaşasın Cumhuriyet.